E-sport hjälper dig att bli bättre på Airsoft

E-sport är ett relativt nytt fenomen, men det har tagit spelvärlden med storm. Branschen är fortfarande i sin linda, men den växer i en exponentiell takt. Om du vill bli en bättre Airsoft spelare eller kanske ännu inte tagit steget att börja spela Airsoft. Kan det finnas en fördel i att först förstå och utöva e-sport för att bli en ännu bättre Airsoft spelare.

Därför ska du först börja med e-sport

För vissa kan gapet mellan verklighet och online vara för stort. Att först börja spela Airsoft kan kännas svårt för många då det är ”på riktigt”. För att först lära sig grunderna i spelet och bättre förstå spelet kan det vara en bra idé att först grotta ner sig i esport. För när du kan grunderna är det också lättare att spela Airsoft då du då har mer tid att lägga på effektivitet och steget framåt.

Men innan du börjar satsa på e-sport är det viktigt även här att förstå grunderna. Men de är enkla att förstå och du tar det helt i din egen takt online. Vi kommer att förklara allt du behöver veta om e-sportspel, inklusive de olika typerna av spel som finns och de bästa strategierna.

Historian om e-sport

E-sportspel är ett relativt nytt fenomen. Den första registrerade insatsen gjordes 2010, när två Counter-Strike-spelare satsade 10 dollar på vem som skulle vinna en match.

Sedan dess har branschen vuxit exponentiellt. År 2012 var den globala marknaden för e-sportspel värd 6 miljoner dollar. År 2016, var den värd 696 miljoner dollar. Och år 2022 förväntas den till 1,6 miljarder dollar.

De ökade prispengarna lockar fler och fler professionella spelare till e-sportscenen. Och i takt med att antalet professionella spelare ökar, ökar också publiken för e-sport.

Vad är e-sport?

E-sports är en förkortning för elektronisk sport. Det är en form av tävlingsspel som spelas av professionella spelare. De mest populära e-sportspelen är League of Legends, Counter-Strike: Global Offensive och Dota 2.

Vilka är de olika typerna av e-sportspel?

Det finns tre huvudtyper av e-sportspel: moneyline, map och event.

Moneyline-spel är den mest populära typen av e-sportspel. Ett moneyline-spel är ett spel på vilket lag som kommer att vinna en match. Laget med det högre oddset är underdog och laget med det lägre oddset är favorit.

Map games är spel på vilket lag som kommer att vinna en viss karta. Ett kartspel spelas vanligtvis mellan två lag med fem spelare vardera. De mest populära kartspelen är Dota 2 och League of Legends.

Evenemangsspel är satsningar på resultatet av en viss händelse. De mest populära eventspelen är Counter-Strike: Global Offensive och Starcraft 2.

Esport och Airsoft likheter och skillnader

Precis som med Airsoft spelar du ofta i lag och den som ”dör” förlorar. Strukturen är alltså den samma men med esport spelar du online och Airsoft spelar du i verkliga livet. Skillnaden med esport är även att det finns en utbred betting kultur inom e-sport där man ofta satsar på matchvinnaren. Oddsen återspeglar varje lags relativa styrka. Med Oddset kan du satsa på ett stort antal sportevenemang, inklusive fotboll, tennis, basket och mycket mer.

Känna pengar på e-sport

Nyckeln till att tjäna pengar på att satsa på e-sport är att hitta matcher där du tror att oddsen är till din fördel. Till exempel, om om du tror att lag A kommer att vinna 75 % av gångerna, bör du satsa på dem när de är underdogs.

Det är kul med e-sport

När du kan grunderna i e-sport är det dags att börja utöva det i verkligheten via Airsoft. Vi önskar dig ett stort Lycka till och hoppas att denna text gett dig mer information om hur du utvecklas i ditt spel.