post

Tips kring nödvändig utrustning

Utrustningen är avgörande för att spela airsoft på ett säkert och roligt sätt. Airsoftpistoler, ögonskydd, airsoft BBs, taktiska västar eller bärande utrustning och airsoftmasker är alla nödvändiga komponenter i airsoftutrustningen. Vi går igenom allt du behöver veta innan din första airsoft-match!

Utrustning för airsoft

När du ska spela airsoft behöver du tänka på allt från vilka kläder du har på dig till skyddsutrustning och vapnet. Det viktigaste är att ha roligt, men att vinna kan enligt oss kännas nästan lika bra som att vinna på lotto. Med rätt utrustning får du bästa möjliga chans att kamma hem spelet. Du behöver:

 • Airsoftvapen, som pistol eller gevär
 • Ammunition
 • Skyddskläder
 • Skyddsutrustning

Vapen

Airsoftvapen finns i olika former, storlekar och effektnivåer. Vilket airsoftvapen du väljer beror på vilken typ av airsoftspel du spelar. Krypskyttegevär är till exempel bättre för skytte på långa avstånd medan maskinpistoler är bra för strider på nära håll. Det finns också olika ammunitionstyper att ta hänsyn till, t.ex. airsofts av plast och airsoft BBs.

Tänk på att du måste vara 18 för att få köpa och äga ett airsoftvapen i Sverige.

Magasin & Ammunition

När du köper att airsoftvapen får du vanligen med två magasin. Eftersom airsoftspel kan pågå länge kan du vilja köpa extra magasin och ammunition. Magasin med hög kapacitet är bäst för airsoft eftersom de gör att du kan skjuta längre utan att behöva ladda om.

Det finns två huvudtyper av airsoftsammunition: airsofts av plast och airsoft BBs. Plastairsofts finns i olika former och storlekar medan airsoft BB:s är mindre och mer exakta. Vilken typ av vapen du har avgör vilken typ av ammunition som är bäst för dina behov. Vi rekommenderar ammunition som har en vikt på 0,25 gram, då de ofta gör kulbanan stabil samt ger bättre träffsäkerhet.

Skyddskläder och skyddsutrustning

Det är viktigt att bära rätt typ av skyddsutrustning när du spelar airsoft. Airsoftpistoler och airsoft BBs kan orsaka allvarliga skador om de träffar dig i ansiktet eller på oskyddade områden. Därför är det viktigt att bära airsoftmasker, airsofthjälmar med fullt ansiktsskydd och ögonskyddsglasögon. När det gäller kläder rekommenderar vi att du bär långärmade tröjor och byxor samt rejäla stövlar eller skor.

Du kanske också vill investera i taktiska airsoftvästar eller bärutrustning för airsoft BBs, magasin och annan utrustning. Taktiska västar ger extra skydd mot airsoft BBs och gör det lätt att bära din airsoftutrustning när du rör dig runt på airsoftfältet.

Vi hoppas du får nytta av vår lilla guide. Med ovanstående utrustning och redskap är du redo att komma igång med din första utmaning!

post

Airsoft-turneringar i Sverige 2023

Är airsoft din favoritsport? Då har du tur! Sverige kommer att stå värd för några otroliga airsoftturneringar i år. Här är bara några av de airsoftturneringar som finns på favorilistan för de bästa turneringarna att delta på 2023:

Först ut är Swedish National Airsoft Tournament. Denna turnering. Turneringen kommer att hållas i Luleå airsoftanläggning i norra Sverige från den 2 till den 5 april. Lag från hela Sverige och andra länder kommer att tävla om chansen att vinna den eftertraktade titeln National AirSofts Championship.

Swedish International Airsoft Tournament är ett evenemang som man inte får missa. Över 500 airsofters från hela världen kommer att tävla om ära och berömmelse när de deltar i denna tre dagar långa airsoftturnering som äger rum den 6-8 juli i Jönköping. Efter tre dagar av intensivt airsoftspel kommer ett lag att krönas till mästare och ta hem det stora priset!

Om du letar efter något med en mer unik airsoftupplevelse så bör du kolla in Stockholm Airsoft Tournament. Denna airsoftturnering kommer att hållas i natursköna Stockholm den 27 och 28 augusti och lovar att bli en unik airsoftupplevelse. Lag från hela Europa förväntas delta i denna turnering, liksom airsofters från hela världen!

Den sista airsoftturneringen 2023 är Malmö AirSoft Championship. Det äger rum på Tumba flygfält den 18 och 19 november och lag från hela Sverige kommer att tävla om mästartiteln i denna tvådagars airsoftturnering. Med över 200 airsofters som deltar kommer det garanterat att bli ett otroligt evenemang!

Så om du om du letar efter airsoftturneringar i Sverige i år bör dessa fyra fantastiska evenemang stå högst upp på din lista! Missa inte chansen att se otrolig airsoftaction och tävla med airsofters från hela världen. Lycka till, airsofters!

Internationella turneringar i airsoft 2023

De största airsoftturneringarna 2023 utanför Sverige är World Airsoft Championship i Danmark och European Airsoft Championship i Nederländerna. World Airsoft Championship kommer att hållas den 16-19 juni i Köpenhamn i Danmark. Denna turnering förväntas locka airsofters från hela världen och bjuda på intensiva airsoftstrider i olika terränger och scenarier.

European Airsoft Championship kommer att äga rum i Rotterdam i Nederländerna den 13-14 augusti. Som en av årets mest efterlängtade airsoft-evenemang kommer denna turnering att se airsofters från hela Europa tävla om ära och priser. Med expansiva airsoftfält som är uppställda för en mängd olika speltyper finns det garanterat något för alla!

Andra airsoftturneringar utanför Sverige är bland annat Battle-of-Brittany i Frankrike och Thunder Storm i Kroatien. Airsoftturneringen Battle-of-Brittany äger rum den 23-25 april på flygfältet Port Grimaud i Frankrike. Lag från hela Europa kommer att tävla under tre dagar och kulminera med en intensiv slutstrid den sista dagen.

Thunder Storm är ett annat stort airsoft-evenemang som äger rum den 2 juli på Zrmanja Field nära Zadar i Kroatien. Denna tvådagarsturnering bjuder på massor av airsoftaction med lag som tävlar under olika förhållanden och terräng.

post

Att tänka på innan du deltar i din första Airsoftmatch

Är du trött på att betta på travsport och vill ha lite riktigt action så kan Airsoft vara något för dig. Airsoft är en sport som har blivit allt populärare de senaste åren. Det är ett spel som simulerar militära strider och kan spelas antingen i lag eller individuellt. Airsoftpistoler använder tryckluft för att avfyra kulor av plast eller biologiskt nedbrytbara material. Vapnen är inte dödliga, men de kan ge blåmärken om man träffas av kulorna.

Målet med spelet är att eliminera de andra spelarna genom att träffa dem med kulorna från airsoftpistolen. Spelarna elimineras också om de träffas av en projektil som avfyras från en annan spelares pistol. Spelet är slut när ett lag helt har eliminerat det andra laget, eller när tiden går ut och ett lag har fler spelare kvar än det andra.

Airsofttaktik för nybörjare

 • Känn till spelplanens utformning och eventuella gömställen eller hinder
 • Kommunicera med ditt lag och kom fram till en strategi
 • Utnyttja skydd och doldhet för att skydda dig från fiendens eld
 • Håll dig alltid medveten om din omgivning
 • Lyssna efter ljud som fotsteg eller röster för att upptäcka andra spelares närvaro
 • Dra nytta av lagarbete och samordna attacker mot fiendens spelare
 • Var flexibel i din taktik och var villig att anpassa dig när spelet fortskrider.

Vad man får och inte får göra i Airsoft

Det kan variera beroende på plats och de särskilda regler som gäller för ett visst spel eller en viss plats. Vissa spelplatser kan också ha åldersgränser för spelare.

Innan du deltar i en Airsoftmatch är det viktigt att du är bekant med spelets och den specifika platsens regler och bestämmelser. Dessutom är det viktigt att du skyddar dig ordentligt genom att bära lämplig utrustning som ansiktsmask, handskar och andra skyddskläder

Det är också viktigt att du vet hur du hanterar ditt airsoftvapen på ett säkert och korrekt sätt, bland annat genom att aldrig rikta det mot en annan person utanför spelet och alltid behandla det som om det vore ett riktigt skjutvapen. Det är viktigt att vara medveten om din omgivning under spelandet och vara uppmärksam på potentiella faror, t.ex. hinder eller andra spelare.

Slutligen är det viktigt att vara medveten om din omgivning och eventuella åskådare som inte deltar i spelet. Det är viktigt att se till att de inte befinner sig i skottlinjen och vidta nödvändiga försiktighetsåtgärder för att förhindra olyckor eller skador

På det hela taget kan Airsoft vara en rolig och spännande sport, men det är viktigt att alltid prioritera säkerheten och följa reglerna för att garantera en säker och rolig upplevelse för alla inblandade spelare.

post

Airsoft: Den ultimata guiden

Airsoft är ett utmärkt sätt att umgås med vänner och ha lite gammaldags skoj. Gillar du att spela nordiska casinos utan licens eller roulette online men vill ha lite motion? Då är airsoft något för dig. Det är ett bra sätt att få lite motion, och det kan vara väldigt roligt att spela airsoftkrigsspel. Här är några tips för att få ut det mesta av din airsoftupplevelse.

Först och främst bör du se till att du känner till säkerhetsriktlinjerna för airsoft. Bär alltid skyddsglasögon och annan skyddsutrustning när du spelar, och skjut aldrig mot någon om du inte kan se vart dina BB:s tar vägen.

Därefter ska du välja rätt airsoftpistol för dig. Det finns en mängd olika vapen tillgängliga, från pistoler till gevär och hagelgevär. Du vill välja en som passar din stil och din kunskapsnivå.

Slutligen, öva! Airsoft kan vara väldigt roligt, men det krävs skicklighet för att lyckas. Öva på att skjuta på mål och lär dig de bästa strategierna för att ta ner dina motståndare.

Airsofts historia

Uppfinnaren av airsoft är okänd, men spelet kom till på 1970-talet. De första airsoftpistolerna var BB-pistoler som använde små plastkulor i stället för metallkulor. Dessa tidiga pistoler var inte särskilt kraftfulla och kunde bara skjuta en BB åt gången.

På 1980-talet började japanska företag massproducera airsoftpistoler. Dessa nya pistoler var kraftfullare och kunde skjuta flera BB:s samtidigt. De hade också bättre räckvidd och precision. Airsoft blev snabbt populärt i Japan och spred sig snart till andra länder.

Typer av airsoftvapen

Det finns tre huvudtyper av airsoftpistoler: pistoler, gevär och hagelgevär.

Pistoler är den svagaste typen av airsoftpistol, men de är lätta att använda och kan döljas lättare än andra typer av vapen.

Gevär är kraftfullare än pistoler och har bättre räckvidd och precision. De är den mest populära typen av airsoftpistol.

Skjutvapen har den bästa räckvidden och precisionen av alla, men de är också de svåraste att använda. De används vanligtvis endast av erfarna spelare.

Airsoft-säkerhet

Det finns några grundläggande säkerhetsregler som alla airsoftspelare bör följa:

Bär alltid skyddsglasögon eller annat ögonskydd. Detta för att skydda ögonen från BB:s, som kan färdas med hög hastighet och orsaka allvarliga skador.

Skjut aldrig mot någon om du inte kan se vart dina BBs tar vägen. Detta kan leda till allvarliga skador eller till och med dödsfall.

Håll fingret borta från avtryckaren tills duär redo att skjuta. Detta förhindrar olyckor.

Var medveten om din omgivning. Om du spelar i ett område med mycket folk, se till att det inte finns några åskådare som kan skadas av lösa bollar.

Sluta spela om någon är skadad. Airsoft ska vara roligt, så fortsätt inte om någon är skadad.

Ha kul!

Sammanfattning

Airsoft är ett utmärkt sätt att ha lite gammaldags kul med vänner. Det är också ett bra sätt att få lite motion, och att spela airsoftkrigsspel kan vara väldigt roligt. Airsoftvapen finns i en mängd olika typer, från pistoler till gevär och hagelgevär. De kan användas för målskytte eller för att spela airsoft wargames. Airsoft är ett säkert spel när det spelas enligt säkerhetsriktlinjerna. Bär alltid skyddsglasögon och andra skyddsutrustning och var medveten om din omgivning. Om någon skadar sig, sluta spela och söka läkarhjälp. Ha kul och njut av spelet!

post

Spela Airsoft är utmärkt motion och för att bygga lagarbete

Fysisk aktivitet är viktigt för att bibehålla en god hälsa, och att spela airsoft är ett utmärkt sätt att få lite motion. Airsoft är en sport som simulerar militär strid, och spelarna måste använda strategi och lagarbete för att uppnå målen. Att springa, huka och krypa är en del av spelet, och spelarna kan förbränna många kalorier när de spelar. Dessutom är airsoft ett bra sätt att minska stressen och ha lite roligt. Så om du letar efter ett sätt att få lite motion är airsoft ett bra alternativ.

Minska stress med Airsoft

Airsoft är ett utmärkt sätt att få lite motion och ha roligt på samma gång. Det är en sport som kräver lagarbete och strategi, och spelarna kan förbränna många kalorier medan de spelar

. Airsoft är också ett bra sätt att avstressa och lätta på spänningar. All aktivit och adrenalin som byggs upp och får utsläpp genom Airsoft gör så att alla känner sig mer avslappnande efter kroppen har fått utlopp för det.

Kan titta på youtube och andra streaming platser när folk spelar Airsoft.

Du kan inte alltid vara i händelsernas centrum när du spelar airsoft, och det är där streaming kommer in i bilden. Du kan se andra människor spela airsoft på webbplatser som YouTube och lära dig av deras strategier. Dessutom är det ett utmärkt sätt att hålla kontakten med airsoftgemenskapen. Så om du letar efter ett sätt att förbättra ditt spel, är streaming ett utmärkt alternativ.

Somliga föredrar att man håller kontakt när man spelar genom mobilen användning

Mobiltelefoner kan vara ett bra sätt att hålla kontakten med vänner och familj när du spelar airsoft. Du kan använda appar som WhatsApp för att skicka meddelanden till dina lagkamrater och samordna strategier. Dessutom kan du hålla dig uppdaterad om de senaste airsoftnyheterna och videorna. Så om du vill hålla kontakten medan du spelar, kan mobiltelefoner vara bra att använda.

Det finns gott om olika appar att välja mellan men välj gärna en med snabb internet koppling och bra notifikations system så du ser vad dina lag kamrater vill informera dig om.

Airsoft lämnar inte blåmärken som tex paintball gör

En av huvudanledningarna till att airsoft blir alltmer populärt är att det inte ger blåmärken som paintball gör. Paintballs är i allmänhet gjorda av hårdare material, så de kan orsaka blåmärken och andra skador. Airsoftkulor är tillverkade av mjukare material, så det är mindre sannolikt att de orsakar skador. Dessutom skjuter airsoft vapen med lägre hastighet än paintballpistoler, så risken för skador är ännu lägre. Så om du letar efter ett säkert och roligt sätt att spela är airsoft ett utmärkt alternativ.

Airsoft är ett utmärkt sätt att få lite motion, ha roligt och hålla kontakten med airsoftgemenskapen. Det är en sport som kräver lagarbete och strategi, och spelarna kan förbränna många kalorier när de spelar. Så om du letar efter ett roligt och aktivt sätt att få lite motion är airsoft ett utmärkt alternativ. Du kan till och med titta på andra människor som spelar och lära dig av deras strategier. Och eftersom airsoft inte ger blåmärken som paintball gör är det ett säkert och roligt alternativ för alla. Så om du letar efter en ny hobby, ge airsoft ett försök. Du kommer inte att bli besviken.

post

E-sport hjälper dig att bli bättre på Airsoft

E-sport är ett relativt nytt fenomen, men det har tagit spelvärlden med storm. Branschen är fortfarande i sin linda, men den växer i en exponentiell takt. Om du vill bli en bättre Airsoft spelare eller kanske ännu inte tagit steget att börja spela Airsoft. Kan det finnas en fördel i att först förstå och utöva e-sport för att bli en ännu bättre Airsoft spelare.

Därför ska du först börja med e-sport

För vissa kan gapet mellan verklighet och online vara för stort. Att först börja spela Airsoft kan kännas svårt för många då det är ”på riktigt”. För att först lära sig grunderna i spelet och bättre förstå spelet kan det vara en bra idé att först grotta ner sig i esport. För när du kan grunderna är det också lättare att spela Airsoft då du då har mer tid att lägga på effektivitet och steget framåt.

Men innan du börjar satsa på e-sport är det viktigt även här att förstå grunderna. Men de är enkla att förstå och du tar det helt i din egen takt online. Vi kommer att förklara allt du behöver veta om e-sportspel, inklusive de olika typerna av spel som finns och de bästa strategierna.

Historian om e-sport

E-sportspel är ett relativt nytt fenomen. Den första registrerade insatsen gjordes 2010, när två Counter-Strike-spelare satsade 10 dollar på vem som skulle vinna en match.

Sedan dess har branschen vuxit exponentiellt. År 2012 var den globala marknaden för e-sportspel värd 6 miljoner dollar. År 2016, var den värd 696 miljoner dollar. Och år 2022 förväntas den till 1,6 miljarder dollar.

De ökade prispengarna lockar fler och fler professionella spelare till e-sportscenen. Och i takt med att antalet professionella spelare ökar, ökar också publiken för e-sport.

Vad är e-sport?

E-sports är en förkortning för elektronisk sport. Det är en form av tävlingsspel som spelas av professionella spelare. De mest populära e-sportspelen är League of Legends, Counter-Strike: Global Offensive och Dota 2.

Vilka är de olika typerna av e-sportspel?

Det finns tre huvudtyper av e-sportspel: moneyline, map och event.

Moneyline-spel är den mest populära typen av e-sportspel. Ett moneyline-spel är ett spel på vilket lag som kommer att vinna en match. Laget med det högre oddset är underdog och laget med det lägre oddset är favorit.

Map games är spel på vilket lag som kommer att vinna en viss karta. Ett kartspel spelas vanligtvis mellan två lag med fem spelare vardera. De mest populära kartspelen är Dota 2 och League of Legends.

Evenemangsspel är satsningar på resultatet av en viss händelse. De mest populära eventspelen är Counter-Strike: Global Offensive och Starcraft 2.

Esport och Airsoft likheter och skillnader

Precis som med Airsoft spelar du ofta i lag och den som ”dör” förlorar. Strukturen är alltså den samma men med esport spelar du online och Airsoft spelar du i verkliga livet. Skillnaden med esport är även att det finns en utbred betting kultur inom e-sport där man ofta satsar på matchvinnaren. Oddsen återspeglar varje lags relativa styrka. Med Oddset kan du satsa på ett stort antal sportevenemang, inklusive fotboll, tennis, basket och mycket mer.

Känna pengar på e-sport

Nyckeln till att tjäna pengar på att satsa på e-sport är att hitta matcher där du tror att oddsen är till din fördel. Till exempel, om om du tror att lag A kommer att vinna 75 % av gångerna, bör du satsa på dem när de är underdogs.

Det är kul med e-sport

När du kan grunderna i e-sport är det dags att börja utöva det i verkligheten via Airsoft. Vi önskar dig ett stort Lycka till och hoppas att denna text gett dig mer information om hur du utvecklas i ditt spel.

post

Tips för nya airsofters

Airsoft är en sport som har blivit allt populärare de senaste åren. Det är en typ av stridssimuleringsspel där man använder repliker av skjutvapen för att skjuta plastbubblor mot andra spelare. Om du funderar på att börja med airsoft finns här några tips som hjälper dig att komma igång. Efter att du läst denna artikel och är sugen på att lära dig något nytt, kolla in denna guide för investmentbolag eller kolla in de senaste oljepriset.

Några tips för airsoft-nybörjare

1. Skaffa rätt utrustning – du behöver en airsoftpistol av god kvalitet, skyddskläder och säkerhetsutrustning.

2. Hitta en bra airsoftplan – leta efter en som har olika spelytor och gott om skydd.

3. Lär dig spelreglerna – se till att du förstår hur man spelar säkert och rättvist innan du börjar spela.

4. Värm upp innan du spelar – Airsoft är en fysiskt krävande sport, så det är viktigt att du värmer upp dina muskler innan du spelar.

5. Använd skydd effektivt – lär dig hur du använder skydd till din fördel för att vara säker och öka dina chanser att vinna.

6. Var inte rädd för att bli träffad – det gör ont mindre än du tror och det är en del av spelet.

7. Var en bra lagspelare – samarbeta med dina lagkamrater för att få ut det mesta av dina färdigheter och öka dina chanser att vinna.

8. Var strategisk – tänk på dina drag och hur de kommer att påverka spelet innan du gör dem.

9. Håll dig lugn under press – om du kan hålla huvudet kallt är det troligare att du fattar bra beslut i stridens hetta.

10. Ha kul! – Airsoft är ett utmärkt sätt att lätta på stress och ha kul med vänner, så se till att du har roligt!

Hur man spelar Airsoft på ett säkert sätt

Airsoft kan vara väldigt roligt, men det är viktigt att spela på ett säkert sätt. Här är några tips som hjälper dig att vara säker när du spelar airsoft.

1. Bär alltid skyddsutrustning – detta inkluderar hjälm, skyddsglasögon och kroppsskydd.

2. Se till att ditt vapen är ordentligt underhållet och rikta det aldrig mot någon du inte tänker skjuta.

3. Följ spelreglerna – detta bidrar till att alla spelar säkert.

4. Var alltid medveten om din omgivning och gå aldrig framför en annan spelares vapenrör.

5. Drick inte och ta inga andra droger innan du spelar airsoft – de kan göra dig mindre alert och öka risken för att du skadar dig.

6. Om du blir träffad, ropa högt och tydligt “träffad” så att alla vet att du är ute ur spelet.

7. Visa respekt för andra spelare och den utrustning de använder.

8. Om du har några frågor kan du be en domare eller en erfaren spelare om hjälp.

9. Ta pauser vid behov – om du känner dig trött eller överväldigad är det okej att ta en paus från spelet.

10. Ha kul! – Airsoft är roligare när alla spelar säkert och har roligt.

Slutligen

Tack för att du läste! Vi hoppas att de här tipsen hjälper dig att komma igång med airsoft och att ha roligt när du spelar!

 

post

CS:GO – som Airsoft fast på nätet

Airsoft är ju i allra högsta grad en fysisk sport och något som ställer krav på utövaren. Här handlar det om att offra sig för laget, att kunna tänka strategiskt, att kasta sig, springa, hoppa och kräla för att kunna nå målet.

Även om allt det där är roligt kan det vara svårt att lära sig både det strategiska och det fysiska i sporten vid samma tillfälle. Därför kan det vara värt att vänja sig vid sportens grundidéer genom att testa den digitala versionen av Airsoft; CS:GO. Om du aldrig hört talas om Counter-Strike ska vi här berätta mer!

Fenomenet e-sport

Idag har de flesta genomsnittliga svenskar åtminstone hört talas om e-sport, även om man inte riktigt har koll på vad detta begrepp inkluderar. Fenomenet e-sport växer så det knakar och allt eftersom fler personer intresserar sig för det, så tillkommer också nya kategorier inom sporten.

Man kan tävla i strategispel som Starcraft II eller Hearthstone, och man kan tävla som lag i spel som Overwatch och CS:GO som kanske är den mest populära e-sporten. I just CS:GO är Sverige världsledande, inte minst tack vare laget Ninjas in Pyjamas som varit pionjärer inom sporten.

Idag är e-sport en erkänd tävlingsgren, både för utövarna och för deltagarna. Du kan till och med lägga bets och följa matcherna i realtid via betting- och casinosajter som Netticasino360, eller via streamingtjänster som Youtube och Twitch. Att börja med att titta på streamade matcher är ett bra sätt att förstå spelets regler och spelarnas olika strategier.

CS:GO och Airsoft

Vad är då likheterna mellan att spela onlinespelet CounterStrike och en riktig omgång Airsoft? För det första så har spelen samma grundläggande struktur. Man spelar i två lag mot varandra på en bana med två baser i varsin ända, man har tillgång till skjutvapen och det finns två sätt att vinna spelet på; antingen lyckas man skjuta alla motståndarna eller så lyckas man ta sig in i motståndarnas näste för att erövra basen.

Vissa varianter av spelet är ”Capture the flag”, vilket innebär att man ska ta med sig flaggan från basen tillbaka till sin egen sida, medan andra spelomgångar slutar med att man lyckas förstöra motståndarnas bas eller placera en bomb där.

CS:GO är alltså inget typiskt onlinespel där du kan vinna pengar eller freespins, utan helt enkelt ett digitalt spel baserat på sporter som Airsoft eller Paintball. Dock verkar e-sporten i det här fallet har gått om sina föregångarna då en CS:GO-spelare idag tjänar betydligt bättre än en som sysslar med Airsoft.

Fördelarna med att spela den fysiska varianten är dock många fler, eftersom det är en fysiskt ansträngande sport som du utövar utomhus i en omväxlande natur. Följ med i matcherna från CS:GO för att hitta strategier som du sedan kan applicera på verkligheten när du befinner dig på en riktig Airsoftbana. Detta är ett omväxlande sätt att ta sitt intresse till en högre nivå. Båda varianterna kan också vara riktigt spännande att följa!

post

Vikten av bra säkerhetsutrustning

Huvudsaken i ett parti airsoft är givetvis vapnen. Dessa realistiska kopior av verkliga vapen gör upplevelsen av att utöva eller spela airsoft till en autentisk upplevelse. Det finns således mycket att säga om dessa vapen, kulornas material och storlek, om de är gasdrivna, eldrivna eller fjäderdrivna och så vidare. Men i den här artikeln ska vi kika närmare på andra viktiga delar av en bra airsoft-upplevelse: säkerhetsutrustningen.

Från ögon till armbågar

Bra skydd för känsliga delar av kroppen är a och o i airsoft. Förutom krav på hjälp eller helmask måst man ha skyddsglasögon. Medans kläder och andra tillbehör är mer en fråga om smak, vilket lag man vill höra till.

Skyddsglasögon är en av de viktigaste delarna i en skyddsutrustning inom airsoft. Utövaren eller spelarens glasögon skyddar mot kulor men också kulfragment. Att få dem i ögat är inte kul och kan potentiellt vara mycket farligt. En del spelare väljer att använda dyrare varianter där man till exempel kan byta ut linser så att de passar för olika situationer. En del glasögon har också militär-klassning eftersom de sluter tätt kring ögat.

Tandskydd är också en bra idé även om det inte är lika obligatoriskt som skyddsglasögon. De som använder dem använder oftast en variant där man enbart skyddar den övre tandraden.

Knäskydd

Som vid tandskydd använder man ofta enbart ett knäskydd. Det vill säga ett skydd till det knä som man vanligtvis sätter ned i marken när man ska ned i hukande skjutställning. Därutöver är armbågsskydd också ett måste för många – särskilt vid spel inomhus där man kan simulera stiger i bebyggelse. Detta sista förkortas SIB.

Hjälm

Vilken typ av hjälm man använder beror också p vilken typ av enhet man vill efterlikna. En bra hjälm gör sitt jobb det vill säga skyddar huvudet mot stötar och skott. Även om man tycker om att spela på turspel så är det dumt att chansa när det kommer till skydd för huvudet.

Helmask

Om man kör med en helmask behöver man inte ett tandskydd och en särskild hjälm – den tar liksom hela huvudet och ansiktet. Men det kan också vara enbart en enkel plastmask i svart eller grönt med metallnät för ögonen – då måste man ha en hjälm också. Men det finns ockå spelar som använder paint-ball-masker eller specialbyggda masker som är inspirerade efter spel eller film.

En bra helmask är tillverkad av högkvalitativ slitstark ABS-plast gärna med skumstoppning för att öka bärkomforten. Det är också bra om det har ett växelobjektivt och ett stålnät som har en slagtålighet upp till 310 FPS.

post

Vanliga frågor för nybörjare

Är du sugen på att börja spela airsoft men har några frågor innan du börjar? Då har du turen att vi idag kommer besvara många vanliga frågor kring denna häftiga och nervkittlande sport! Innan man börjar spela så kan det snurra ett ental frågor som man kan vara lite nervös inför. Men oroa dig inte! När man spelar känns det lite som man är med i en actionfilm och man själv har huvudrollen. Hur som helst ska vi inte  vara långdragna,  utan drar igång med frågorna direkt! 

Gör det ont att bli träffad? 

Ja, det kan svida till när du blir träffad, speciellt i början. Dock vänjer man sig efter ett tag! Det är viktigt, till och ed krav på att du har skyddsglasögon på dig när du spelar. Blir du träffad i ansiktet kan det ge små sår om du har otur. Dock säger många att “Paintball gör ondare och fotboll är farligare”.

Vad kostar det att spela?

Det är verkligen upp till dig som person hur mycket du vill lägga på airsoft. Vissa vill ha alla tillbehör vilket också kan synas i plånboken. Vill du vara en värsting kan du spendera många tiotusentals kronor, men vill du låna från föreningen kan ett spel kosta runt en 100-lapp.

Är det lagligt?

Självklart är det lagligt att spela! Är du på ett större område med en större organisation kräver ofta tillstånd från Länsstyrelsen. Så länge du har OK från markägaren är det lagligt att spela utanför detaljplanerat område. Men ett tips är att ringa polisen innan och berätta att ni kommer spela airsoft. Det kan ske att man får tråkigt konsekvenser för det annars om polisen fått fel uppfattning. Hur som helst är det lagligt att spela så länge du är över 18 år gammal. 

Finns det tjejer som spelar?

Självklart finns det tjejer som spelar och antalet blir bara fler och fler. Dock är det inte lika många tjejer som det är killar.

Till sist är det viktigt att se till att man spelar för man tycker att det är roligt, man gör det på egen vilja och att man respekterar andra spelare runt omkring. Dessutom är det väldigt viktigt att inte bära med sig vapen på allmänna platser eller använda de på djur!