Vanliga frågor för nybörjare

Är du sugen på att börja spela airsoft men har några frågor innan du börjar? Då har du turen att vi idag kommer besvara många vanliga frågor kring denna häftiga och nervkittlande sport! Innan man börjar spela så kan det snurra ett ental frågor som man kan vara lite nervös inför. Men oroa dig inte! När man spelar känns det lite som man är med i en actionfilm och man själv har huvudrollen. Hur som helst ska vi inte  vara långdragna,  utan drar igång med frågorna direkt! 

Gör det ont att bli träffad? 

Ja, det kan svida till när du blir träffad, speciellt i början. Dock vänjer man sig efter ett tag! Det är viktigt, till och ed krav på att du har skyddsglasögon på dig när du spelar. Blir du träffad i ansiktet kan det ge små sår om du har otur. Dock säger många att “Paintball gör ondare och fotboll är farligare”.

Vad kostar det att spela?

Det är verkligen upp till dig som person hur mycket du vill lägga på airsoft. Vissa vill ha alla tillbehör vilket också kan synas i plånboken. Vill du vara en värsting kan du spendera många tiotusentals kronor, men vill du låna från föreningen kan ett spel kosta runt en 100-lapp.

Är det lagligt?

Självklart är det lagligt att spela! Är du på ett större område med en större organisation kräver ofta tillstånd från Länsstyrelsen. Så länge du har OK från markägaren är det lagligt att spela utanför detaljplanerat område. Men ett tips är att ringa polisen innan och berätta att ni kommer spela airsoft. Det kan ske att man får tråkigt konsekvenser för det annars om polisen fått fel uppfattning. Hur som helst är det lagligt att spela så länge du är över 18 år gammal. 

Finns det tjejer som spelar?

Självklart finns det tjejer som spelar och antalet blir bara fler och fler. Dock är det inte lika många tjejer som det är killar.

Till sist är det viktigt att se till att man spelar för man tycker att det är roligt, man gör det på egen vilja och att man respekterar andra spelare runt omkring. Dessutom är det väldigt viktigt att inte bära med sig vapen på allmänna platser eller använda de på djur!