Tips kring nödvändig utrustning

Utrustningen är avgörande för att spela airsoft på ett säkert och roligt sätt. Airsoftpistoler, ögonskydd, airsoft BBs, taktiska västar eller bärande utrustning och airsoftmasker är alla nödvändiga komponenter i airsoftutrustningen. Vi går igenom allt du behöver veta innan din första airsoft-match!

Utrustning för airsoft

När du ska spela airsoft behöver du tänka på allt från vilka kläder du har på dig till skyddsutrustning och vapnet. Det viktigaste är att ha roligt, men att vinna kan enligt oss kännas nästan lika bra som att vinna på lotto. Med rätt utrustning får du bästa möjliga chans att kamma hem spelet. Du behöver:

  • Airsoftvapen, som pistol eller gevär
  • Ammunition
  • Skyddskläder
  • Skyddsutrustning

Vapen

Airsoftvapen finns i olika former, storlekar och effektnivåer. Vilket airsoftvapen du väljer beror på vilken typ av airsoftspel du spelar. Krypskyttegevär är till exempel bättre för skytte på långa avstånd medan maskinpistoler är bra för strider på nära håll. Det finns också olika ammunitionstyper att ta hänsyn till, t.ex. airsofts av plast och airsoft BBs.

Tänk på att du måste vara 18 för att få köpa och äga ett airsoftvapen i Sverige.

Magasin & Ammunition

När du köper att airsoftvapen får du vanligen med två magasin. Eftersom airsoftspel kan pågå länge kan du vilja köpa extra magasin och ammunition. Magasin med hög kapacitet är bäst för airsoft eftersom de gör att du kan skjuta längre utan att behöva ladda om.

Det finns två huvudtyper av airsoftsammunition: airsofts av plast och airsoft BBs. Plastairsofts finns i olika former och storlekar medan airsoft BB:s är mindre och mer exakta. Vilken typ av vapen du har avgör vilken typ av ammunition som är bäst för dina behov. Vi rekommenderar ammunition som har en vikt på 0,25 gram, då de ofta gör kulbanan stabil samt ger bättre träffsäkerhet.

Skyddskläder och skyddsutrustning

Det är viktigt att bära rätt typ av skyddsutrustning när du spelar airsoft. Airsoftpistoler och airsoft BBs kan orsaka allvarliga skador om de träffar dig i ansiktet eller på oskyddade områden. Därför är det viktigt att bära airsoftmasker, airsofthjälmar med fullt ansiktsskydd och ögonskyddsglasögon. När det gäller kläder rekommenderar vi att du bär långärmade tröjor och byxor samt rejäla stövlar eller skor.

Du kanske också vill investera i taktiska airsoftvästar eller bärutrustning för airsoft BBs, magasin och annan utrustning. Taktiska västar ger extra skydd mot airsoft BBs och gör det lätt att bära din airsoftutrustning när du rör dig runt på airsoftfältet.

Vi hoppas du får nytta av vår lilla guide. Med ovanstående utrustning och redskap är du redo att komma igång med din första utmaning!