Om oss

Vad är Airsoft?

Airsoft är en alldeles fantastisk hobby som utövas med Airsoftvapen även kallade Soft Air Guns eller Air Soft Guns. Airsoft går i sin enkelhet ut på att du ska träffa din motspelare, precis som i paintball. Utöver den enkelheten är det mycket vanligt att utövarna spela efter egna och olika regler. För att du ska delta i Airsoft är det väldigt viktigt att du tar hänsyn till dina motspelare samt att du tar eget ansvar. Alla Airsoft föreningar har stränga regler angående hantering av utrustningen. Det gäller även hos på Airsoft Varberg. Därför använder vi oss av Västsvenska Airsoftföreningens tabell så att ingen spelar skall skada sig.

Hur spelar jag Airsoft?

Det vanligaste typen av spel vi spelar på Airsoft Varberg är Milsim (militär simulering) och CQB (Close Quarter Battle). Milsim är något som liknar militära insatser, oftast i skogsmiljö. Medan CQB efterliknar en militäroperation eller polisiära insatser i ett bebyggt område. Vanligaste spelet bland amatörer är att lagen delas upp på hälften sedan spelar man tills en spelare återstår. Till skillnad från paintball syns det inte om du blir träffad. Därför gäller det att verkligen vara ärlig om du har blivit träffad eller ej. Airsoft är en hederssport!

Antalet personer som spelar beror på hur stor ytan är. Det förekommer spel där det används militära fordon och ett sådant klassiskt airsoftspel är det svenska spelet i Berget. Vilket är en fantastisk upplevelse som ni inte får missa att uppleva.

Vad erbjuder Airsoft Varberg

Vårt mål på Airsoft Varberg är att skapa en upplevelse som ni aldrig tidigare har upplevt. Hos kan du spela Airsoft i vår inomhusarean som ligger i Falkenberg. Arenan tar 60 deltagare åt gången och har en fantastisk yta på 800 kvadrat kilometer. Inomhusarenan fungerar alldeles utmärkt för team bulding, företagsevent med mera.

Vilka är vi?

Vi är en ideel ungdomsförening med över 150 medlemar. Verksamheten äger rum i både Varberg och Falkenberg. Vi är anslutna till riksorganisationen SVEROK – Spelhobbyförbundet. Idag är vi 150 medlemmar i Airsoft Varberg. Våra ledord är:  Kunskap – Gemenskap – Engagemang – Säkerhet. Du hittar oss på: Falkenbergs Airsoftbana på Sjöviksvägen 4.