Rätt vapen för rätt tillfälle

Olika Airsoft vapen

Hur kul och spännande airsoft än må vara så är det alltid svårt att testa något nytt och främmande. Särskilt när man måste investera pengar för att göra det. Här på airsoft Varberg kan du hyra den utrustning du behöver. Men när man börjar spela oftare är det ofta bra att investera i egen utrustning. När man har fixat skyddsutrustningen är det dags för det roligaste; vapnet.

Airsoft vapen finns i alla former och kvalitéer. De skjuter runda kulor av hårdplast i kaliber 6 eller 8 millimeter. Men man brukar säga att man kan dela upp vapnen i tre huvudkategorier; fjäderdrivna, eldrivna och gasdrivna.

De flesta som börjar med airsoft använder sig av fjäderdrivna. Fjädrarna på dessa måste dras tillbaka manuellt efter varje skott. Detta gör dem långsamma att skjuta, men även billigare. Perfekt som första vapen.

De eldrivna fungerar väldigt likt de fjäderdrivna. Men istället för att dra tillbaka fjädern manuellt så görs detta av en elektrisk motor. Ett eldrivet airsoft-vapen kan skjuta flera hundra skott i minuten. Eldrivna airsoft vapen är de vanligaste sortens vapen man kan hitta. Ser man en automatkarbin eller en lätt kulspruta så är den troligast eldriven

Slutligen så har vi den gasdrivna. Gasdrivna används oftast till pistoler och vissa dyrare automatkarbiner och gevär. Gasdrivna vapen är uppdelade i GBB (Gas Blow Back) och NBB (Non Blow Back). GBB är den populäraste typen av gasvapen. GBB betyder gasen ger vapnet en rekyl, precis som ett riktigt vapen. NBB har inte denna funktion men spenderar mindre gas och brukar ha bättre prestanda.

Beroende på din roll vill du ha olika vapen. En krypskytt vill t.ex. ha en kamouflerad karbin med hög FPS (Feets Per Second). Hög FPS innebär att skottet flyger långt. En support gunner vill på andra sidan ha ett vapen som även ha hög ROF (Rate Of Fire) d.v.s. ett vapen som skjuter snabbt.

Man kan även ofta att uppgradera sina vapen med modifikationer och liknande som t.ex. extragrepp, lasersikte, lampa, granatkastare och kosmetik.

Det finns alltså mycket att tänka på när man köper ett vapen. Men att hitta ett vapen och sedan skräddarsy det så att det är perfekt för en själv är en del av charmen.

Gå nu och spela säkert.