Airsoft – event i Portugal

centauro.varberg

Självklart så finns det en hel del airsoft att spela utomlands, så du behöver inte bara fokusera på att finna event i Sverige. Ett event som har börjat intressera oss hålls i Portugal och heter Centauro Milsim och organiseras av APD – Associação Lusitana de Airsoft. På deras facebook sida kan du hitta mer information om eventet.

Portugal för övrigt ska vara ett riktigt härligt land med många olika aktiviteter att genomföra samt härlig natur. Av den anledningen tror vi att airsoft är väldigt passande i landets miljö. Själva eventet går helt enkelt ut på att genomföra ett spaningsuppdrag över fientligt territorium. Alla grupper får tre dagar på sig att genomföra ett gäng uppgifter i samband med utförandet av sina uppdrag. Grupperna kallas efter infol och exil och själva eventet kostar €40 per person.

Registrering och så vidare sker via email och ska innehålla information som nick, lag, namn och efternamn, ålder, land, id. Kortnummer, momsregistreringsnummer, blodrupp, allergier, medicinering, mobilnummer, kontakt information till person under nödsituation, gruppledarens email samt foto på er grupps uniformer.

Sök efter eventet för att få mer information om vad för typ av vapen som får användas samt tydligare regler. Det är första gången som vi läser om detta event faktiskt och kan inte vänta på att få se vad Portugal har att erbjuda inom airsoft. Självklart förespråkar vi för ett säkert spelande samt att det är viktigt att man fyller i all denna information som arrangörerna kräver. Risken finns ju annars att man inte får delta vilket blir trist för hela gruppen. Fair game and safe game.

Skulle det vara så att man inte hinner medverka under Centauro – eventet men ändå är sugen på att spela något så går det alltid att vända sig till casinon i mobilen för att få lite action. Detta skiljer sig ju en del från airsoft kan man tycka, men det är helt enkelt ett annat sätt att få lite extra spänning. Just du kanske tycker det är lite skönt också att inte behöva åka iväg en längre resa för att lyckas dra hem lite pengar till plånboken och det är så simpelt att starta upp spel i mobilen. Oavsett vad du gillar att spela, video slotar eller bordsspel, så kan du alltid ta dig till casion i mobilen och hitta det som passar just dig.