Ha alltid med dig ett första hjälpen-kit när du är ute och spelar

Att spela Airsoft är alltid förenat med en viss risk och man måste vara medveten om att olyckan kan vara framme när som helst. Det spelar ingen roll om du har massvis med erfarenhet av spelet eller om du är en nybörjare, förr eller senare kan du tyvärr råka ut för en olycka. Framför allt känsligt är området kring ögonen, att träffas av en kula där kan få mycket ödesdigra konsekvenser. Det första man måste försäkra sig om är att vara ordentligt utrustad från topp till tå. Den skyddsutrustning som finns på marknaden idag är i regel mycket bra, men det finns stunder då inte ens den bästa masken eller hjälmen räcker till. Ibland kan man råka träffas av en kula på ställen där utrustningen ändå finns, och det går därför aldrig att vara hundra procent säker.

Ett sätt på vilket du kan minimera de skador som kan uppstå är att använda sig av ett första hjälpen-kit. Vi rekommenderar alla som spelar airsoft att alltid ha med sig ett sådant. Med tanke på att airsoft ofta spelas i miljöer långt bort från civilisationen, i en övergiven källarlokal eller långt in i en skog, finns det sällan sjukvård att tillgå nära till hands. Det är här första hjälpen-kiten kommer in i bilden, har du ett kit i väskan kan du med lätthet stoppa blödningar och sy ihop skador. På så sätt minimerar du risken att få bestående men av dina skador.

Idag finns det en mängd olika första hjälpen-kit att köpa, vissa av bättre kvalitet än andra. Vår erfarenhet säger att det bästa är att vända dig till en riktig airsoft-återförsäljare eftersom dessa är experter inom området, och där finns det ofta speciella paket anpassade specifikt för airsoft-spel. Några exempel på affärer som säljer första hjälpen-kit är airstrike och tacticalstore.