Prylhobby

IMG_2872

Airsoft anklagas oftas för att vara en prylhobby. Den som har mest prylar när den dör vinner sägs det ofta, vilket självklart inte är sant när det gäller Arisoft eller livet i ren allmänhet. Vill springa runt i mjukisar är du varmt välkommen att göra det, vill du springa runt i en superhäftig mundering är du även varmt välkommen att göra det. Pryl-hetsen är något som alltid kommer finnas där och visa av prylarna är verkligen nödvändiga att ha även fast det känns som ett extremt överflöd hos många.

Att innehava en väst eller chestrigg är viktigt och inte en pryl-hets. Här finns det många varianter och alternativ. Din självklara prioritet är att använda dig av någon som är bekvämt där du kan nå fickorna på lättast möjliga vis. Det finns västar som har funktionen där du kan justera dina fickors position vilket gör att det bli lättare att anpassa västen för just dig och vad du är bekväm med. Har du till exempel ett vapen som innehar många magasin är en sådan här väst med justerbara fickor väldigt nödvändigt. Men för att höja ett finger så är det här inget måste men det är torrsaltat en pryl som är extremt nödvändig.

Uniformer är även en pryl som inte är nödvändig att inneha, som jag skrev tidigare går det utmärkt att använda sig av mjukisar när du spelar Airsoft. Vist det är jäkligt coolt med en schysst uniform och din och andra upplevelse blir häftigare eftersom det blir mer verklighetstroget när du spelar. På sommaren de få dagarna det är varmt blir det även väldigt obekvämt och varmt med uniform. Då önskar du att du sprang runt i mjukisar och en t-T-shirt istället. Med andra ord är uniform inget nödvändigt och kan ses som en överskattad pryl men samtidigt ökar det verklighetskänslan när du spelar Airsoft. Japp, jag säger att du inte ska ha det men säljer ändå in det som att du ska ha det. Fundera på den ett tag och berätta gärna i kommentarerna hur det gick sedan.

Radio är en pryl där det kan bli en riktig pryl-hets. Då tänker jag på de olika priserna som finns på radios. Vad behöver du egentligen när du spelar Airsoft? Inte behöver du en radio för flera tusen kronor! Utan du använder ju din radio för att få bättre kommunikationen med din medspelare samt att få en bättre överblick över spelplanen. Då räcker det med en radio som går för runt en femhundralapp. Inget konstigt med det, eller hur?!

Tillbehör till dit vapen är något som man kan shoppa loss på och ändå känna att jag vill ha mer, mer, mer! Dock behöver du inte ha alla tillbehör. Det egentlig viktigaste är att du köper dig ett sikte. Sedan kan du ju självklart köpa dig laser och ficklampor till vapnet. En vapenlampa är ganska bra pryl för inomhusspel.

Som ni märker är jag lite av en pryl-nisse. Jag har svårt att bestämma mig vad jag tycker så mitt råd är att alltid gå efter vad som är bekvämt för dig och sedan kan man lyssna lite på JA-sägaren som sitter på högra axeln och införskaffa sig lite saker som gör att det ser snyggt ut. Vad lärde ni er av denna artikel? Jo, att det egentligen inte finns något rätt eller fel när det kommer till att införskaffa sig material till sin hobby! För det är ju trots allt en hobby och då kommer folk tycka att det köps onödiga saker eftersom de inte brinner för samma sak. Inte tycker jag att Birgitta och Åkes senaste köp av svampknivar var en nödvändig pryl?

Ha det gott som Glenn Hysén brukar säga!