Nybörjarguide vapen

Nu är vi i den delen som alla har väntat på. Det här är även den dyraste delen för dig som älskar att spela AirSoft men samtidigt den som är det absolut roligaste när det kommer till utrustning och allt där omkring. Det finns en djungel där ute av olika sorters vapen och hur ska man som nybörjare veta vilket vapen som är bäst? Eller rättare sagt vilket vapen passar mig bäst. Det absolut viktigaste att tänka på för dig som väljer vapen för första gången är att vapnet har bra prestanda och att det är driftsäkert.

Det finns som vanligt många härliga åsikter om alla vapen. Många hävdar att du inte ska ha det vapnet och många hävdar motsatsen. I slutändan handlar det egentligen om att säljaren vill sälja ett dyrare vapen till dig och försöker kringå ren fakta genom att smutskasta visa tillverkare. Lite inte på sådant snack. Idag lever vi en internet-värld där du kan hitta mängder av recensioner av de olika vapnen vilket är en extremt bra utgångspunkt att utgå från när du köper ditt första AirSoft-vapen. Viktigt är också att du hittar ett vapen som passar dig och din personlighet, dock ska ju vapnet ha en del funktioner och det kan ibland vara svårt att hänga med på vad allt egentligen betyder. Därför rekommenderar jag åter igen att du tittar efter recession för att kunna få dig en bredare kunskap om vapnet du har spannar in.

Viktiga saker att ha koll på är om vapnet kommer med ett eller två magasin. Idag finns de tre olika sorters magasin. Low, Mid och high cap. Low och Mid använder ett laddrör eller en pumpladdare för att ladda kulorna. Laddningen innehåller mellan 20 till 150 kulor och detta är magasinet du vill ha om du vill ladda ofta. Ett high cap kan innehålla ända upp till 600 kulor och för att innehava så här många kulor i ett magasin behövs det att man snurrar på en kugge i vapnet och detta tar sin tid och är ingen rekommendation när du är i strid. Dessutom tenderar vapnet att kul-rassla eftersom det är så mycket kulor i magasinet.

Tänk på att när du köper dit första vapen ska du inte hålla på mecka med det. Detta är dit första vapen och det är tillför att du ska kunna få en mer feeling över hur allt fungerar samt att det ska vara väldigt lätt hanterligt. När du köper dit första vapen måste du även ställa in “Hop-Up:en” och detta kan du läsa mer om i  beskrivningen som medföljer dit vapen.

Slutligen tänk på att vapnet ska vara lätt att hantera, läs på om vapnet i olika recensioner så att det blir källkritiskt samt åk och känn på vapnet så du vet vad det är för vapnen och om det passar dig.