Nybörjarguide utrustning

ladda ned

För en glad och exalterad nybörjare är det första som det tänks på är vilken vapen man ska inhandla och hur man ska kunna visa upp den schyssta puffran för sina kamrater. Det är ingen konstig tanke egentligen men AirSoft handlar om så mycket mer än bara vapen och därför kommer vi inte gå in på den punkten ännu faktiskt. Utan den punkten kommer behandlas senare.

Det absolut viktigaste när det kommer till AirSoft är skydd. Det finns absolut ingen anledning för dig att spara in på skydd som kan skydda din kropp från annat trötthet och en brinnande träningsvärk. Ögonskydd är något som är obligatoriskt därav måste de bäras av samtliga deltagare när det spelas ett airsoftspel. Det finns flera olika masker allt från mindre till som enbart skyddar ögon till större som skyddar hela ansiktet. Visas ser du sämre i när det är mörkt och vice versa. När du väljer en skyddsmask väljer du en som passar bara på dig och du känner dig bekväm i. Glöm inte bort att en gasmask inte klassas som skyddsglasögon så länge du inte byter ut platsen mot glas. Dock välj för guds skull inte det billiga alternativet här. Det är dina ögon det handlar om!

Tandskydd är ett mycket bra alternativ att använda sig av. Det är trots allt mycket billigare än en dyr räkning från tandläkaren. Har du en helmask till exempel behöver du inte fundera på att införskaffa ett tandskydd. Dock är det mycket sällan du får ett skott i munnen men risken finns och då gäller det att vara skyddad.

Oämma kläder är något som bör tänkas på att använda också. Tänk på att du kommer kanske vara ute i skogen och springa runt och du kommer bli beskjuten av plastkulor vilket gör att dina kläder kommer slitas mycket lätt. Tänk också på att använda kläder efter väder, det är inte kul att stå där dyngsur, frysa eller något liknande. Eftersom du ska röra dig extremt mycket så tänk även på att ha ordentliga skor i på fötterna som är sköna att röra sig och som tål lera med mera.

Sist men inte minst behöver du en väska där du kan skyffla in all din utrustning samt att du kan byta om det skulle bli väderomslag eller liknande.