Nybörjarguide intro

images

Först och främst måste du vara 18 år att spela AirSoft. Det är en regel om vi alla har som är seriösa hobby-utövare av detta fantastiska spel. Motargumenten att målsmans underskrift på en personer under 18 år är ej brukbart med tanke på att den så kallade övervakaren deltar i ej spelet och därav kan personen inte i fråga inte avstyra felaktigt användande av ett effektbegränsat vapen. Dock är du som är under 18 år alltid välkommen till klubben för att vara med i gemenskapen delta i spelet i andra former som statist, sjukvårdare med mera.

Det vi använder i våra spel är ett effektbegränsat vapen som kallas AirSoftvapen eller Soft Air gun. Dessa vapen är mycket realistiska replikor av äkta vapen och fungerar på ett liknande sätt. Självklart beror detta på vilket märke du använder dig av och vilken prisklass dit vapen har. Den vapnet som är mest lämpat för ett airsoftspel är den som skjuter 6 milimeters platskulor i hastiheter mellan 85 meter till 170 meter per sekund. Något som är värt att påpeka här är att en högre hastighet ger inte per automatik en längre räckvidd eller bättre precision. Att skjuta kulor i denna hastighet är betraktat som farligt därför är det väldigt viktigt att vapnet behandlas med respekt och att du behandlar dina med och mot-spelare med yttersta respekt.

Samtliga spelare måste bära ögonskydd, oftast används tandskydd och sedan används kläder som täcker störe delen av kroppen för att minska risken för skador. Utöver det finns det regler om vilket avstånd från vilket avstånd vapnet får användas. Det är dit ansvar att veta vilken utgångshastighet ditt vapen har och på vilket avstånd du ska befinna dig för att kunna skjuta utan att skada din motspelare.

Varje vecka kommer vi gå igenom punkt för punkt för dig så du är 100% redo när du ska ge dig ut och prova på detta fantastiska spel för första gången.