Min passion

Idag har vi äran att få besök av en gästbloggare här på Airsoftvarberg.se. Det är inte vem som helst, det är nämligen den flerfaldige ungdomsmästaren Kurt Adamsson som idag skriver några rader om sin passion för Airsoft. Tack Kurt! 


Första gången jag kom i kontakt med airsoft var år 2001. Jag var 7 år och besökte  airsoftbanan i Varberg i sällskap med min pappa Anders och min äldre bror Johan, båda inbitna krigare. Jag minns att upplevelsen kantades av en skräckblandad förtjusning. Som 7 åring är man inte jättekaxig och när min pappa och bror körde loss med sina gigantiska vapen började jag nästan lipa. Trots att jag var livrädd tändes det en eld inom mig, en eld som under åren gjort mig extremt passionerad och pushat mig till fina placeringar både SM, VM och EM i airsoftgun shooting.

Idag är jag 22 år gammal och dedikerar 99% av min fritid till just airsoft och allt som hör sporten till. Förutom att själv delta och tävla i arrangemang europa över håller jag även kurser och utbildar ungdomar inom ämnet. Airsoft är mitt kall och jag tror på fullaste allvar att gud skapade mig för att ägna mig åt – och inspirera andra till – airsoft.

Känslan av att kamouflera sig i en grön dräkt är obeskrivligt. Det låter så töntigt, men bakom den kamouflerade utstyrseln iklädd hjälm bärandes ett airsoftgun blir jag någon annan, någon bättre. Sekunderna, minuterna och timmarna jag spenderar på banan är oväderliga och fyllda med 100% fokus. Jag har aldrig någonsin upplevt mig leva fullt ut i nuet, men på airsoftbanan är all fokus riktad på banan, mina medkrigare, mitt vapen och min prestation. Det är en häftig känsla av eufori.

Jag möts ofta av skeptiker. “Ska du aldrig växa upp?” “Hur kul kan det vara att leka krig?”  är vanligt förekommande kommentarer. För ett par år sedan, när jag gick i gymnasiet, var det många som gjorde sig löjliga över mitt stora intresse. När mina klasskamrater gick på festivaler eller var ute och festade var jag på banan eller kollade på gameplays på youtube. Jag har aldrig brytt mig nämnvärt om att folk höjer på ögonbrynen, trots att mitt intresse är ganska ovanligt träffar jag dagligen andra krigare som är precis lika passionerade som jag, både tjejer och killar, med dem känner jag samhörighet. Min kärlek till airsoft och de människor jag träffat därigenom skulle nog kunna jämföras med den kärlek en förälder känner till sitt barn. Jag älskar Airsoft mer än livet självt. 

 

kurt

Kurt Adamsson – 22 år och krigare.