Airsoft på nätet

Tack vare Internet så kan vi idag komma åt massvis med information om det vi tycker är det roligaste som finns, nämligen Airsoft! Vår lilla sida airsoftvarberg.se är verkligen bara en i mängden och det innebär att precis allting man någonsin önskar veta eller lära sig om Airsoft taktik, vapen, utrustning, banor, events/MILSIMs, eller bara om Airsoft rent allmänt, finns bara några musklick bort.

Någonting som har börjat bli mer och mer populärt under senare tid är VLOGs, det vill säga Videobloggar som många gånger filmas, klipps och produceras med väldigt hög kvalité. I takt med att till exempel GoPro kameror och fjärrstyrda droner blir allt mindre, bättre och billigare, så ökar också möjligheterna för att lyckas fånga de där riktigt grymma videosekvenserna just när man har turen att uppleva de allra mest actionspäckade situationerna ute på banorna.

Bild av en Airsoft Sniper vandrandes genom terrängen med sitt gevär över axlarna.

En kille som verkligen har lyckats bra med sin YouTube kanal på sistone är Novritsch, som är en österrikisk Airsoft Sniper. Genom sina väldokumenterade eskapader har han idag nästan 1,5 miljon följare som regelbundet tittar på hans häftiga YouTube klipp. Genom sin YouTube kanal och sin sniper sida har han med all säkerhet lyckats skapa ett bra samarbete med flertalet aktörer och företag som är verksamma inom Airsoft industrin.

Ja, vi kallar medvetet branschen för en industri med tanke på den kraftigt växande efterfrågan och ständigt ökande försäljningssiffror. Detta gör också att duktiga bloggare och vloggare som Novritsch har massor av inbjudningar, sponsoravtal och annat som möjliggör för honom att resa runt i världen och ägna sig åt sin stora passion, för att kunna producera det fantastiska material som resten av oss kan glädjas åt på nätet.

Just det här klippet av Novritsch handlar faktiskt om ett svenskt event, vilket vi givetvis tycker är extra roligt. Berget 14, som ägde rum under sommaren, är ett av världens och garanterat Sveriges största Airsoft events. Det är härliga sekvenser att titta tillbaks på nu under vintern och något att verkligen se fram emot till nästa sommar, då Berget 15 kommer gå av stapeln mellan den 27 juni och 1 juli utanför Sollefteå. Det gäller att vara snabb med att knipa biljetterna förresten, om det är någon som fortfarande funderar på att  delta så rekommenderar vi starkt att man besöker Berget Events hemsida omgående för att försäkra sig om platserna.

Gillade du det här klippet så kan vi tipsa om att kolla in resten av Berget klippen som finns upplagda på Novritsch kanal. Det finns massvis att kul material och spännande events dokumenterade, så man kan få gott om idéer för planering av semestrar, m.m. Sverige är inte precis Airsoft landet nr. 1 i dagsläget, men vi får jobba lite på det! Eller vad säger ni?

Ha det fint till nästa gång, var försiktiga ute i skogarna och se till att klä på er ordentligt nu under vinterkrigen. Tipsa gärna om kul svenska Airsoft events, så ska vi göra vårt bästa för att komma och vara med.

Bild av en Airsoft sniper och en spotter ute i vinterlandskap, i vit kamouflage.