Maximera spelupplevelsen med olika måltavlor

Att spela airsoft är grymt kul, men vi vet av egen erfarenhet att det finns många spelare därute som har tappat gnistan. Det tycker vi självklart är väldigt tråkigt, och den vanligaste anledningen till varför blir så brukar vara att man tröttnar på måltavlorna. Den genomsnittliga airsoft-spelaren använder sig vanligtvis av en traditionell måltavla som ser ut så här:

måltavla

Denna gamla hederliga tavla har sina fördelar, inte minst är den utmärkt för att förbättra precisionen. Men om man bara begränsar sitt spelande till den här typen av tavlor kan det bli lite monotont i längden. För att bibehålla suget att spela airsoft bör man därför i största möjliga mån försöka variera måltavlorna. Genom att göra det kommer du i samma veva även se en snabb spelmässig utveckling. Det ultimata är att ha med sig en uppsättning måltavlor ute på fältet varje gång du spelar, och en enkel lösning är att rada upp ett gäng glasflaskor som man skjuter på, det är både kul och effektfullt. Kom ihåg bara att plocka upp ordentligt efter dig!

Men det finns fler återförsäljare som har roliga alternativa måltavlor. Malmö Airsoft har ett ganska gediget utbud med måltavlor, en vi fastnade för kallas “duvan” och ser ut så här:

duva

Detta är en grymt rolig måltavla som skjuts upp varje gång du träffar fågeln och kulan fastnar i ett 3 mm djupt hål. Denna går loss på cirka 350 kr vilket kan tyckas aningen dyrt, men det kan det vara värt för den är både rolig och utvecklande för dig som spelare.

En annan skön måltavla vi kan rekommendera är den så kallade “zombietavlan” som består av tre hängande zombier man ska skjuta ned. Ungefär 250 kr får du betala för denna, och så här ser den ut:

zombie

Airsoft går att spela på hur många olika sätt som helst. Gör spelet ännu roligare genom att köpa lite olika måltavlor!