Gott nytt Airsoft-År!

Jul och nyår med allt stök och stress är nu över, därför kan man nu äntligen återgå till det bästa som finns: Att planera och delta i Airsoft evenemang.

Det är dock lite mer som ska tas hänsyn till nu under vintern, både logistiskt med även när det kommer till grundläggande saker som att klä sig rätt och att hålla koll på sin utrustning. Lite billigare vapen med lägre kvalité kan ofta vara känsliga för låga temperaturer och väta, men även dyrare vapen kräver lite extra tillsyn för att få bort all väta som inte ska vara där. Består vapnet av mycket metalldelar kan även isbildning bli ett problem och orsaka skador. Extra batterier är en bra idé som ständigt förvaras och hålls varma så att de funkar när det gäller. Även deltagare behöver värme och en kost som ger kroppen tillräckligt med energi för att bättre handskas med kylan. Men trots alla potentiella svårigheter så tycker vi ändå att snöteckning och vinterlandskap erbjuder en omgivning som är särskilt kul att vistas i för att lira airsoft, så länge man tar hänsyn till omständigheterna under planeringen.

Bild av en airsoft spelare ute i skogen, iklädd svenska M90 vinterkamouflage

Så, ett nytt år med nya möjligheter. Många spännande evenemang och träffar blir det under 2017, både på hemmaplan och internationellt. Många nya produkter presenterades av Airsoft industrin under det gågna året, inte minst under IWA Outdoor Classics i Nürnberg, som senast ägde rum i mars 2016. Även i Las Vegas finns givetvis massvis med produktlanseringar att beskåda under SHOT Show som detta året kommer att gå av stapeln lite tidigare, nu under 17-20 januari. Precis runt hörnet med andra ord, skulle någon ha missat detta så rekommenderar vi definitivt ett besök vid ett av världens största och härligaste vapen mässor.

Många spännande airsoft möjligheter väntar alltså för det här året, vi kommer naturligtvis att försöka bevaka så många större evenemang som möjligt. Till dess, som alltid: Tänk på er hälsa och säkerhet – ha det kul ute i skogarna!