Nytt år, nya möjligheter

airsoft_cqb

Även om 2016 var ett fantastiskt AirSoft år, så kommer 2017 knappast att vara sämre. I takt med att marknaden växer blir vapnen, utrustningarna och Milsim träffarna allt mer sofistikerade och verklighetstrogna. Underhållningsfaktorn skjuter i höjden och en allt större del av en industri som tidigare enbart varit inriktade på militära applikationer börjar nu fatta tycke för AirSoft världen.

Vi har många spännande arrangemang att vänta oss under detta året, både på hemmaplan och även internationellt. Tack vare att allt fler ägnar sig åt denna fantastiska hobby, så börjar även möjligheten att organisera förmånliga AirSoft gruppresor att bli en realitet. I liten skala kan man samåka till evenemang på kontinenten, men det är säkert bara en tidsfråga innan kompletta charter-paket kommer att börja erbjudas i samband med de mest eftertraktade tillställningarna.

Några av de någorlunda närliggande CQB (Close Quarters Combat) anläggningarna som vi håller ögonen på för året, är delvis Airsoft Kronoberg CQB och Asgard City i nordvästra Polen, bara ett stenkast från Berlin. I Kronoberg kommer gott om mindre träffar att anordnas under helger och andra tillfällen, vilket ger goda möjligheter att öva sig inför huvudattraktionen i Polen, som går av stapeln den 27 – 30 april.

Om man jämför CQB med större öppna ytor under mer vanliga AirSoft förhållanden och Milsim evenemang, så erbjuds en mer taktisk och spännande miljö för ett högre tempo och förutsättningar som kräver en något annorlunda form av samarbete för att laget ska lyckas utföra de uppdrag som ställts upp. En annan fördel med CQB evenemang är att de inte är lika väderkänsliga, då de ofta hålls inomhus i gamla lagerlokaler eller fabriksbyggnader. Med andra ord ett utmärkt alternativ vintertid, för dem som inte är sugna på att gräva ner sig i snön med vit camouflage. Vi kommer naturligtvis att återkomma längre fram med ytterligare rapporter och uppdateringar om bra evenemang, det vore även intressant om man kunde organisera några resor framöver med bussbolag eller med mindre charterflyg. Under tiden avslutar vi med ännu ett schysst klipp från Swat Fortress anläggningen i Liverpool.

Ha det gott så länge, stay safe därute och därinne!