Familjevänligare alternativ till Airsoft

Att spela Airsoft är, som vi alla vet och känner, en helt fantastisk sport – men kanske inte den mest familjevänliga aktiviteten. Därför tänkte vi idag bjuda på två mer skonsamma alternativ som liknar Airsoft till sättet men som bjuder in till en mer familjeanpassad underhållning.

Det första alternativet, som fysiskt sätt är mest likt Airsoft, är Paintball. Paintball går precis som Airsoft ut på att man delas in i lag och tävlar mot varandra. Skillnaden här är den att istället för att använda Airsoftens små och intensiva plastkulor som ammunition använder man i paintball istället färgfyllda kulor. Det som sker när man istället använder dessa färgkulor är att när man skjuter och träffar målet exploderar kulan och färgen rinner ut. Detta är ett mer skonsamt sätt att spela på, som dock i vissa fall lämnar ett och annat blåmärke efter sig, men som inte ger upphov till samma intensiva smärta som en Airsoft kula kan bidra till.

Det andra alternativet vi har att bjuda på är Lasergame. Lasergame, laserworld, laserdome, laser tag är ett kärt barn med många namn och egentligen det mest familjevänliga av alla alternativ. Lasergame går, precis som airsoft och paintball, ut på att man ska skjuta sina motståndare. Den största skillnaden här är att istället för kulor som ammunition är det en IR-laser som skjuts ut. När man spelar lasergame bär man en väst med en speciell speldator fastsatt och inkopplad i västen. Här gäller det för spelarna att med lasern träffa denna speldator som uppfattar träffen och reagerar genom att räkna antal träffar. Lasergame kräver på så sätt en specialiserad elektronik till vapnet och dess speldator. Spelet i sig är, till skillnad från airsoft och paintball, helt smärtfritt (dvs om man inte ramlar eller springer in i väggen/någon annan spelare) eftersom skotten endast drivs av IR-laser. Bästa av allt är dessutom att kan man spela lasergame både inomhus och utomhus.